مطالب حسابداری

وظایف مدیر مالی چیست

وظایف مدیر مالی چیست

در گذشته، مدیران مالی فقط در امور مالی شرکت‌ها و سازمان‌ها نظارت داشتند، ولی امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی بیشتر تجزیه و تحلیل داده‌ها را انجام می‌دهند و راه های افزایش سود بیشتر را به مدیران ارشد ارائه می دهند.

گاها، این مدیران مالی به صورت تیمی فعالیت می کنند و در بسیاری از شرکت ها و یا سازمان ها، آن ها را به عنوان مشاور مدیران ارشد می‌شناسند.

رشد یک سازمان و سلامت مالی آن، کاملا به مدیران مالی بستگی دارد و این مدیران باید با پیشرفت تکنولوژیکی و نظارت کامل بر امور مالی همگام باشند، تا بتوانند باعث پیشرفت یک شرکت و یا سازمان شوند.

مدیر مالی، بعد از بررسی گزارش‌های مربوط به مسائل مالی و فعالیت‌های سرمایه گذاری مستقیم، استراتژی و برنامه ی خود را در راستای اهداف مالی بلند مدت سازمان ارائه می دهد و این مدیران ذبده در بانک‌ها و شرکت‌های بیمه حرف اول را می‌زنند.

یکی دیگر از وظایف این مدیران مالی، تاثیر گذاری در تصمیم گیری های هیات مدیره که به توانایی تحلیل نیاز دارند، می باشد، زیرا جدای از اعداد و ارقام، این مدیران به اعضای سازمان خود کمک می کنند تا به راحتی بتوانند گزارش های پیچیده را ارائه دهند.

کار مدیر مالی

کار مدیر مالی در شرکت ها و موسسات

کار مدیر مالی

یکی از مهم ترین کارهایی که یک مدیر مالی ذبده باید انجام دهد، همگام شدن با پیشرفت تکنولوژی و فناوری می باشد، زیرا در این صورت می تواند گزارشات را خیلی سریع بررسی کند و در کوتاه ترین زمان به سازمان ارائه دهد.

وظایف مدیر مالی به شرح ذیل می باشد:

  • تهیه و بررسی صورت حساب‌های مالی، گزارش فعالیت‌های تجاری و ارائه پیش بینی‌های مالی
  • برای اطمینان از رعایت تمام و کمال قانون، بر جزء به جزء مسائل مالی سازمان نظارت داشته باشد.
  • بر کار کارمندانی که وظیفه ی آن ها، گزارش مالی و برنامه ریزی‌های مربوط به بودجه می باشند نیز نظارت دارند.
  • ارائه ی راه کارهایید در راستای کاهش هزینه بعد از بررسی و مرور گزارش‌های مالی شرکت.
  • بررسی، تجزیه و تحلیل بازار برای پیدا کردن فرصت‌هایی برای توسعه و پیشرفت بیشتر شرکت و سازمان.
  • برای داشتن تصمیم گیری‌های مالی بهتر، به مدیریت کمک می کنند.

توجه داشته باشید که این مدیران، کارهایی که مختص هر سازمان و یا صنعت می باشد را انجام می دهند. مثلا مدیران مالی دولت، در امور تخصیص بودجه و فرآیندهای برنامه ریزی آن مهارت و مدیران مالی سازمان‌های بهداشتی در مسائل مربوط به امور مالی بیمه و سلامت آگاهی کامل دارند.

به این نکته دقت کنید که مدیران مالی باید از تاثیر قوانین و مقررات ویژه ی مالیاتی بر روی صنعت اطلاعات کافی داشته باشند.

کار مدیر مالی و محیط شغلی او

کار مدیر مالی و محیط شغلی او

جایگاه کاری مدیر مالی

مدیران مالی، همکاری بسیار نزدیکی با مدیران ارشد و بخش‌هایی که اطلاعات، اعداد و ارقام مورد نیاز مدیران مالی را تهیه می‌کنند، دارند و در بسیاری از سازمان‌های مختلف و بخش‌های ‌دولتی و خصوصی مانند شرکت‌های چند ملیتی، خرده فروشان، مؤسسات مالی، بانک‌ها، خیریه‌ها، شرکت‌های تولیدی، دانشگاه‌ها و مشاغل عمومی مشغول به کار هستند.

مهارت‌های یک مدیر مالی ذبده

مدیر مالی یک شرکت باید بسیار ذبده و مهارت های بالایی داشته باشد تا بتواند، در معاملات مالی یک شرکت، تجزیه و تحلیل بودجه و محاسبه بازگشت سرمایه را یه درستی انجام دهد و در مورد خرید و میزان حقوق کارکنان نظارت داشته باشد و تصمیم گیری درست و اصولی را انجام دهد.

این مدیران مالی، با بررسی و تجزیه و تحلیل داده‌ها، پیشنهادهای استراتژیکی ارائه می دهند و می توانند سود سازمان و یا شرکت را افزایش و ضرر و هزینه ها را کاهش دهند. به همین دلیل است که یک مدیر مالی ذبده و با تجربه باید در اجرای نقش‌ها و مسئولیت‌های خود، مهارت‌های بسیار زیادی داشته باشد.

وظایف مدیر مالی

همان طور که در بالا بیان کردیم، مدیر مالی برای پیشبرد اهداف شرکت و یا سازمان دارای وظایف بسیار زیادی می باشد و در ذیل آنها را بیان می کنیم:

  • درک بالا و آنالیز درست و اصولی از گردش مالی شرکت و سازمان
  • تجزیه و تحلیل داده های مالی
  • پیش بینی درستی از درآمد و هزینه‌های آینده
  • بررسی و تحلیل مفاد قرارداد و استخدام درست و اصولی نیرو برای شرکت و سازمان
  • نظارت درست و اصولی بر فروشندگان و یا قراردادهای دولتی
  • اجرای درست تمام سیاست‌های آورده شده در قرارداد
  • برقراری امنیت برای سیستم‌های مدیریت مالی
  • استفاده از ریاضیات پیشرفته در محاسبات خود
  • درک و استفاده از نرم افزارهای آماری و مالی شرکت و یا سازمان
مهارت‌های لازم برای یک مدیر مالی خوب

مهارت‌های لازم برای یک مدیر مالی خوب و ذبده

مهارت‌های لازم برای یک مدیر مالی خوب

مدیران مالی، مهارت های لازم را در طول دوران تحصیل، کار و حتی مسئولیت‌های روزانه ی خود، پیدا کرده اند و علاوه بر آنها باید با تلاش روزافزون خود مهارت های ذکر شده در ذیل را نیز به دست بیاورند:

  • رهبری: مدیران مالی جزئی از یک تیم می باشند و ارتباط مستقیمی با افراد این تیم دارند و با اعتماد به نفس بالایی در مسیر پیشرفت و افزایش بهره‌ وری هر سازمانی باید از توانایی های خود استفاده کنند. وظیفه ی آنها هدایت تیم و تفویض وظایف افراد تیم می باشد، زیرا مسئولیت مالی را بر عهده دارند و باید راهکارهای موثری برای بالا بردن اعتماد به نفس اعضای تیم ارائه دهند.
  • حل مسئله: مدیران مالی، ریسک سرمایه گذاری را تجزیه و تحلیل می کنند و برای اجرای آن راه حل های بسیار موثری بیان و با مهارت بالایی اجرا می کنند، زیرا دارای درک عمیقی از اهداف مالی شرکت و یا سازمان مربوطه می باشند.
  • ارتباطات: مدیر مالی، مهارت بالایی در برقراری ارتباط کلامی و شفاهی دارد و می تواند با استفاده از این مهارت، اطلاعات و آمار را به درستی در اختیار مدیران ارشد قرار دهد.
  • تحلیل و بررسی: مدیر مالی مهارت بسیار بالایی در تجزیه و تحلیل داده ها دارد، زیرا در زمان نوشتن قراردادها، مشخص کردن بودجه و پیش بینی سود و ضرر سازمان یا شرکت، ازاین مهارت تحلیلی خود استفاده می‌کنند.
  • برقراری ارتباط: مدیر مالی، برای بررسی، تجزیه و تحلیل و حل مشکلات باید با اعضای تیم مالی و دیگر افراد سازمان و یا شرکت همکاری داشته باشد و برای انجام این کار باید توانایی برقراری ازتباط با این افراد را داشته باشد.
  • ریاضی: مدیران مالی با اعداد و ارقام مالی بزرگی سروکار دارند و باید برای تهیه تجزیه تحلیل این داده ها دارای مهارت بالایی از ریاضی باشند و به همین دلیل باید از جبر اطلاعات کافی و توانایی بالایی در ساخت و درک فرمول‌های ریاضی داشته باشند.
  • توجه به جزئیات: مدیران مالی باید بر چگونگی خرج شدن پول، چرا و چگونگی میزان سود در سازمان‌ها نظارت داشته باشند و به همین دلیل باید توانایی تمرکز بر روی تک تک جزئیات را داشته باشند. در زمان نوشتن قراردادها نیز، باید بر روی جزئیات قوانین و مقررات داخلی و بین المللی تمرکز کنند.
  • سازماندهی: مدیران مالی با توجه به شیت های مالی فراوان، قراردادها، برآوردها و پیش بینی‌های مالی شرکت، اطلاعات را سازمان دهی می کنند.
  • امور فنی: با توجه به پیشرفت تکنولوژی، مدیران مالی همگام شدن با این تحولات باید دارای دانش فنی بالایی باشند، تا بتوانند از این برنامه ها به نفع خود و شرکت و یا سازمان استفاده کنند.
  • توانایی کار به صورت مستقل: مدیران مالی موفق، باید توانایی اولویت بندی کارهای خود را داشته باشند و با توانایی خود در رهبری دیگر افراد سازمان را به سمت مستقل کار کردن هدایت کنند.

با توجه به مطالب ذکر شده دراین مقاله، مدیران مالی دارای شغل چالش برانگیز، اما با ارزشی و حقوق خوبی در ازای این کار هستند و به سازمان خود از نظر امنیت بسیار کمک می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *