مطالب مالیاتی

مهلت اعتراض به برگ تشخیص مالیات

مهلت اعتراض به برگ تشخیص مالیات

بر اساس ماده ی 110 قانون مالیات های مستقیم، تمامی افراد مشمول این قانون باید چهار ماه پس از پایان سال مالی، برای تهیه و ارسال اظهارنامه ی مالیاتی اقدامات لازم را انجام دهند.

اداره امور مالیاتی هم، باید به این اظهارنامه رسیدگی کند و برگ تشخیص مالیات که نام دیگر آن هم نامه ی برگ ارزیابی مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی انفرادی می باشد را به مودی اعلام کنند.

این برگ مالیاتی هم، دارای انواع مختلف: عملکرد، حقوق و … می باشد و به صورت جداگانه صادر می‌شود.

در این مقاله، در مورد برگ تشخیص مالیات، نحوه اعتراض به برگ تشخیص را مورد بررسی قرار می‌دهیم و سامانه رسیدگی به اعتراضات مالیاتی را نیز معرفی می‌کنیم.

مشاهده برگ تشخیص مالیات در سامانه اعتراض مالیاتی

مشاهده ی برگ قطعی مالیات، یکی از مهم ترین اقداماتی است که می توانید از طریق سامانه رسیدگی به اعتراضات مودیان مالیاتی انجام دهید و همه ی مودیان مالیاتی برای وارد شدن به این سامانه، باید اطلاعات خود را وارد کنند تا بتوانند برگ تشخیص مالیات خود را ببینند و در صورت داشتن اعتراض به این برگ تشخیص باید از طریق همین سامانه اقدامات لازم را انجام دهند.

مشاهده برگ تشخیص مالیات در سامانه اعتراض مالیاتی

مشاهده برگ تشخیص مالیات در سامانه اعتراض مالیاتی

نحوه دریافت برگ تشخیص مالیاتی

برای دریافت برگ تشخیص مالیاتی، می توانید به صورت حضوری به اداره ی مربوطه مراجعه کنید، ولی آسان ترین راه مراجعه به سایت مربوط به این کار می باشد. در ذیل مراحل انجام این کار را بیان می کنیم:

  • ابتدا به آدرس tax.gov.ir مراجعه کنید و کد ملی، کلمه عبور و عدد امنیتی را وارد کنید.
  • سپس یک رمز یک بار مصرف 6 رقمی برای شما در تلفن همراهتان ارسال می شود و باید آن را در کادر مربوطه وارد کنید.
  • در مرحله بعدی، باید بر روی گزینه کارتابل از منوی سمت راست، بر روی قسمت ابلاغ الکترونیک کلیک کنید.
  • در نهایت برای دریافت برگ تشخیص مالیاتی، باید بر روی گزینه ی نمایش برگ ابلاغ، کلیک کنید و با توجه به انجام این کارها، می توانید این برگه را پرینت کنید.

مهلت اعتراض به برگ تشخیص مالیات

اگر چنانچه، اشخاص حقیقی انفرادی بعد از دریافت برگ ارزیابی مالیات بر درآمد، نسبت به مالیات صادره اعتراض داشته باشد، ظرف مدت زمان 30 روز مهلت دارند و می توانند در این مدت اعتراض خود را کتباً به اداره ی امور مالیاتی محل اعلام کنند.

مودیان هم برای داشتن و اعلام اعتراض، باید بر اساس موارد تصریح شده در قانون مالیات‌های مستقیم وارد مذاکره شوند و پس از تعیین تکلیف نهایی موضوع، برگ قطعی مالیات صادر می‌شود.

این برگ نشان دهنده ی، میزان بدهی قطعی مالیات مودی بر اساس رسیدگی‌های صورت گرفته و مذاکرات فی‌مابین، می باشد و مودیان تا ظرف مدت زمان 10 روز موظف به تسویه ی آن می باشند.

به این نکته ی مهم توجه داشته باشید که اگر مودیان اعتراض خود را در مدت زمان مشخص شده نسبت به برگ تشخیص مالیات اعلام نکنند، این برگ تشخیص مالیات به منزله مالیات قطعی تلقی خواهد شد.

بنابراین، برای جلوگیری از هر گونه سوء تفاهم بین مودی و اداره ی امور مالیاتی چنانچه مودی مالیات تشخیصی را قبول دارد، این موضوع را کتباً به دارایی اعلام و نحوه‌ی تسویه‌ی مالیات را نیز ذکر می کند و همان طور که بالا هم اشاره شد، این برگه را می تواند از طریق سامانه دریافت کند.

بر اساس قانون اداره ی امور مالیاتی، این اداره می تواند تا پنج سال پس از صدور برگ قطعی مالیات، نسبت به درآمدها و یا فعالیت‌ های کتمان شده ادعای وصول مالیات را داشته باشد.

مهلت اعتراض به برگ تشخیص مالیات

مهلت اعتراض به برگ تشخیص مالیات

نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات

ممکن است که برخی از مودیان، برای برگ تشخیص مالیات های صادر شده، دچار مشکلاتی شوند و در ذیل مراحل اعتراض و نحوه رسیدگی به پرونده مالیاتی اعتراضی و دادرسی مالیاتی را با زمان مقرر بیان می کنیم:

بر اساس ماده 238 قانون مالیات های مستقیم، در صورتی که مودیان نسبت به برگ تشخیص مالیات ابلاغ شده اعتراض داشته باشند، تا 30 روز از تاریخ ابلاغ می توانند شخصاً و یا به وسیله وکیل تام الاختیار به اداره امور مالیاتی مراجعه و یا به صورت کتبی اقدام کنند و با ارائه دلایل، مدارک و اسناد، تقاضای رسیدگی مجدد را داشته باشند.

مسئول مربوطه ی اداره ی امور مالیاتی هم، موظف به رسیدگی به این موضوع می باشد و در صورتی که دلایل و اسناد مربوطه کافی نباشد، آن ها را در برگ تشخیص درج و امضاء می کند و در صورت موثر بودن آن ها برای تعدیل درآمد، مراتب و نتیجه را ظهر برگ تشخیص برای امضای مسئول و مودی می کند.

بر اساس ماده ی 238 قانون مالیات های مستقیم، هر زمان که این مسئول دلایل و اسناد ارائه شده به وسیله ی مودی را برای رد برگ تشخیص یا تعدیل درآمد موثر تشخیص ندهد، می بایست که مراتب را به صورت مستدل در ظهر برگ تشخیص، منعکس و پرونده را برای بررسی به هیات حل اختلاف ارجاع دهد.

در صورت تایید کتبی مودی نسبت به مالیات مربوطه تا ظرف مدت 30 روز، پرداخت مالیات مشخص شده و یا رفع اختلاف موجود با اداره ی امور مالیاتی، پرونده از نظر میزان درآمد مشمول مالیت مختومه تلقی می‌گردد.

بر اساس تبصره ی ماده ی 203 و 208 قانون مالیات های مستقیم، در مواردی که برگ تشخیص مالیات ابلاغ قانونی شود و مودی با توجه مقررات این ماده اقدام نکند، در حکم اعترض به برگ تشخیص مالیات می باشد.

همچنین بر اساس تبصره ی ماده 239 قانون مالیات های مستقیم در صورتی که مودی ظرف مهلت 30 روز از ابلاغ به صورت کتبی به برگ تشخیص اعتراض کند، پرونده برای رسیدگی به هیات حل اختلاف مالیاتی ارائه می شود.

اگر دلایل، اسناد و مدارک برای رد و یا تعدیل درآمد مشمول مالیات، کافی نباشد این پرونده به هیات حل اختلاف مالیاتی ارائه می شود و رای این هیات با اکثریت آراء، به صورت قطعی و لازم الاجرا می باشد. اگر چنانچه مودی ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ رای هیات حل اختلاف مالیاتی، کتبا به این حکم اعتراض کند، پرونده برای رسیدگی مجدد به هیات حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر ارسال می شود.

رای هیات تجدید نظر قطعی و لازم الاجر می باشد و سریعا بعد از اعلام رای این هیات برگ قطعی مالیات صادر می شود و مودی می بایست برای دریافت آن اقدامات لازم را انجام دهد.

نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات

نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات

بر اساس ماده ی 251 قانون مالیات های مستقیم، مودی و یا اداره امور مالیاتی تا یک ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی هیات حل اختلاف مالیاتی، با توجه به عدم رعایت قوانین و مقررات موضوعه و یا نقص رسیدگی، شکایت و خواهان تجدید رسیدگی را داشته باشد. مودیان مشمول مالیات هم، برای انجام این کار با شرط ارائه ی وثیقه ی مبلغ مالیات مورد اعتراض خود به اداره ی امور مالیاتی مربوط فرصت اعتراض نسبت به رای در شورای عالی مالیاتی را دارد.

بر اسا ماده ی 256 قانون مالیات های مستقیم، شورای عالی مالیاتی هم باید با توجه به قوانین و مقررات موضوعه، بدون ورود به ماهیت امر، از نظر رعایت تشریفات و کامل بودن رسیدگی های قانونی به موضوع رسیدگی و به صورت مستند به جهات و اسباب و دلایل قانونی رای مقتضی بر نقض آرای هیات های حل اختلاف مالیاتی و یا رد شکایت مزبور را صادرکند. این رای باید بر اساس رای اکثریت باشد و دارای اعتبار می شود و البته که نظر اقلیت را هم باید در متن رای قید شود.

در مواردی این رای صادر شده از طرف شعبه (شورای عالی مالیاتی) نقض شود و مورد قبول نباشد، پرونده برای رسیدگی مجدد به هیات حل اختلاف مالیاتی دیگری ارجاع داده می شود و در صورتی که در آن محل و یا شهر، هیات مالیاتی دیگری وجود نداشته باشد به هیات حل اختلاف مالیاتی نزدیک‌ ترین شهری که با محل مزبور در محدوده یک استان باشد ارجاع داده می شود.

این هیات هم مجددا به مضوع اختلاف مالیاتی رسیدگی می کند و رای مقتضی، قطعی و لازم الاجرا می دهد و بر اساس ماده ی 257 قانون مالیات های مستقیم، این رای صادره را فقط دیوان عدالت اداری می تواند نقض گردد.

در قانون این مالیات ها و مالیات های غیر مستقیم، بر اساس ماده ی 251 قانون مالیات های مستقیم، مودی با ارائه ی مدارک و دلایل کافی می تواند شکایت و تقاضای تجدید رسیدگی داشته باشد و در این مرحله، وزیر اقتصاد و دارایی پرونده را به هیاتی مرکب از سه نفر به انتخاب خود برای رسیدگی ارجاع می دهد و رای هیات به اکثریت آرا قطعی و لازم الاجرا است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *