مطالب مالیاتی

دریافت مفاصا حساب مالیاتی شخص حقیقی

دریافت مفاصا حساب مالیاتی شخص حقیقی

یکی از مهم‌ترین مباحث مالیاتی، موضوع مفاصا حساب است. مفاصا حساب انواع مختلفی دارد و یکی از مهم‌ترین انواع آن در زمینه امور مالیاتی و با عنوان مفاصا حساب مالیاتی تعریف می‌شود و نشان دهنده ی این است که مودی مالیاتی همه بدهی‌های خود را به سازمان امور مالیات پرداخت کرده است.

عبارت «مفاصا حساب» در لغت یعنی تسویه حساب و گواهی مفاصا حساب مالیاتی یک گواهی است که بعد از پرداخت مالیات، به مودی مالیاتی ارائه داده می‌شود. کلیه اشخاص حقیقی براساس قانون مالیات‌های مستقیم موظف به پرداخت مالیات هستند، پس از پرداخت مبلغ مالیات، می‌توانند نسبت به دریافت گواهی مفاصا حساب اقدام کنند.

دریافت این گواهی، بیانگر این است که، مودی در موعد مقرر، کلیه مبلغ مالیات را به سازمان امور مالیاتی پرداخت کرده است و بدهی دیگری ندارد. مبلغ مالیات و میزان بدهی مالیاتی با انواع سیستم حسابداری پیشرفته قابل‌محاسبه است. گواهی مفاصا حساب مالیات برای ارائه به سازمان‌ها و ارگان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 شرط صدور مفاصا حساب مالیات اشخاص حقیقی

شرط و مقررات صدور مفاصا حساب مالیات اشخاص حقیقی

 شرط صدور مفاصا حساب مالیات اشخاص حقیقی

متقاضیان دریافت گواهی مفاصا حساب مالیاتی، پیش از اقدام برای دریافت این برگه باید با شرایط صدور مفاصا حساب مالیات آشنایی داشته باشند. در ادامه شرایط لازم برای دریافت گواهی مفاصا حساب طبق ماده ۲۳۵ قانون مالیات‌های مستقیم را بررسی خواهیم کرد.

 پرداخت بدهی مالیاتی؛ مهم‌ترین شرط دریافت گواهی مفاصا حساب

اولین و مهم‌ترین شرط دریافت گواهی مفاصا حساب مالیاتی، پرداخت مالیات است. به همین دلیل کلیه ی اشخاص حقیقی موظف‌اند در موعد مقرر نسبت به تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند. بعد از تسلیم اظهارنامه و مشخص شدن مبلغ مالیات، مودیان باید همه بدهی خود را به سازمان امور مالیات کشور پرداخت کنند؛ در واقع فقط تحت این شرایط مشخص می‌شود که مودی بدهی معوقه ندارد و صدور گواهی مفاصا حساب برای او امکان‌پذیر است.

 پرداخت بدهی مالیاتی؛ مهم‌ترین شرط دریافت گواهی مفاصا حساب

پرداخت بدهی مالیاتی؛ مهم‌ترین شرط آن

ثبت درخواست دریافت مفاصا حساب؛ پیش‌شرط صدور مفاصا حساب مالیاتی

در راستای اجرای ماده ۲۳۵ قانون مالیات‌های مستقیم، مودیان مالیاتی موظف‌اند ابتدا درخواست خود را برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی ثبت کنند. ثبت درخواست صدور مفاصا حساب، از طریق مراجعه به یکی از شعب اداره امور مالیاتی و تکمیل فرم تقاضای برگه مفاصا حساب مالیاتی امکان‌پذیر خواهد بود.

تکلیف سازمان امور مالیاتی در رابطه با صدور مفاصا حساب

براساس ماده ۲۳۵ قانون مالیات‌های مستقیم، سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است حداکثر ظرف ۵ روز از تاریخ وصول تقاضای مودی، نسبت به تهیه و تسلیم مفاصا حساب به مودیانی که بدهی مالیاتی قطعی خود را پرداخت کرده‌‌اند، اقدام کند.

ثبت درخواست دریافت مفاصا حساب؛ پیش‌شرط صدور مفاصا حساب مالیاتی

ثبت درخواست دریافت مفاصا حساب

آیا امکان دریافت مفاصا حساب مالیاتی آنلاین وجود دارد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که درحال‌حاضر، هیچ سایتی به‌عنوان سامانه دریافت مفاصا حساب مالیاتی وجود ندارد؛ بنابراین دریافت مفاصا حساب مالیاتی آنلاین و به‌صورت اینترنتی امکان‌پذیر نیست. به‌همین‌دلیل برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی، تنها راه مراجعه حضوری به یکی از شعب اداره مالیات است. برای استعلام مفاصا حساب مالیاتی نیز باید به‌صورت حضوری به اداره مالیات مراجعه کنید.

مدارک مورد نیاز برای دریافت مفاصا حساب

برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی، پیش از هر چیز باید شرکت را ثبت کرده و کد اقتصادی دریافت کرده باشید. علاوه‌بر این، مدارک زیر برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی الزامی است:

  • درخواست کتبی صدور گواهی مفاصا حساب
  • تکمیل فرم‌های موضوع ماده ۲۳۵ ق.م.م
  • تهیه خلاصه پرونده مالیاتی

با توجه به مطالب ذکر شده در این مقاله، برای دریافت مفاصا حساب مالیاتی کافی است به نزدیک‌ترین شعبه اداره مالیات در شهر محل سکونت خود مراجعه کنید و درخواست صدور گواهی را ثبت کنید؛ البته پیش از آن باید کلیه بدهی‌های مالیاتی خود را از طریق تسلیم اظهارنامه به سازمان امور مالیات پرداخت کرده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *