مطالب مالیاتی

کدام مشاغل نباید از محل دستگاه کارتخوان مالیات بدهند؟

کدام مشاغل نباید از محل دستگاه کارتخوان مالیات بدهند؟

با توجه به قانون بودجه سال ۱۴۰۰، کلیه ی مبالغ واریزی به دستگاه کارتخوان مشاغل، مشمول مالیات بر درآمد می شود و در واقع، به دنبال اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، اشخاص حقوقی و مالکان واحدهای صنفی می بایست که یکی از حساب های خود را به عنوان حساب فروش، به سازمان معرفی کنند.

با توجه به این موضوع، از ابتدای خرداد 1400، حساب های تجاری و شخصی باید تفکیک شوند و مودیان وظیفه دارند تا در زمان ارائه اظهارنامه مالیاتی حساب تجاری خود را به سازمان مالیاتی، معرفی کنند.

با توجه به این قانون، کلیه ی مبالغی که به دستگاه کارتخوان آن ها واریز می شود، مبنای محاسبه مالیات صنف های مختلف است. به عنوان مثال، صنف دفاتر اسناد رسمی با هماهنگی های صورت گرفته، تنها باید ۴۰ درصد از درآمدشان را مالیات بپردازند.

در خصوص این قانون، برخی از مشاغل، مانند: نمایندگی‌ های بیمه، دفاتر اسناد رسمی، دفاتر خدمات الکترونیک دولت، دفاتر خدمات قضایی و … بخشی از وجوهی را که دریافت می‌ کنند، به فعالیت و درآمد آنها مرتبط نمی باشد و باید آن را به قوه ی قضائیه و یا دفتر یاران پرداخت کنند.

نحوه محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان

نحوه محاسبه ی مالیات دستگاه پز و کارت خوان ها، بر اساس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه ی مودیان می باشد و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. اجرای این قانون هم توسط سازمان امور مالیاتی کشور انجام می شود.

کلیه مودیان مالیاتی صاحب دستگاه کارتخوان و دستگاه پز باید این مالیات مشمول شده را پرداخت کنند و برای انجام این کار باید کد مالیاتی از سامانه tax.gov.ir دریافت کنند.

نحوه محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان

نحوه محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان و وبسایت مربوط به آن

مالیات بر دستگاه کارت خوان

فرمول میزان مالیات دستگاه و شیوه ی محاسبه ی آن توسط ممیزان اداره مالیات انجام می شود و ارتباطی به شرکت صادر کننده ی کارت خوان و وزارت صمت و بانک مرکزی ندارد. بر اساس این قانون، هر دارنده ی دستگاه کارت خوان، باید شناسه ی یکتا از سازمان امور مالیاتی دریافت کند و پس از دریافت این کد، همه ی تراکنش هایی که انجام می شود، مورد بررسی قرار می گیرد.

این اطلاعات تراکنش ها از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به صورت هوشمند به سازمان امور مالیاتی ارسال می شود و اخذ مالیات بر درآمد مشمولان مالیاتی، سریع تر و آسان تر شده است.

بنابراین توجه داشته باشید که، اتصال دستگاه های پز بانکی چه اینترنتی باشد و چه اینترنتی نباشد و به وسیله ی سازمان امور مالیاتی کشور تایید نشده باشد به سیستم بانکی کشور و سیستم پرداخت کشور ممنوع است.

بانک مرکزی باید، مشخصات دارندگان دستگاه های پز که دارای شناسه یکتا نمی باشند و در سازمان امور مالیاتی، پرونده ندارند را به سازمان امور مالیاتی اعلام کند و مشمول مجازات درجه ی شش قانون مجازات اسلامی می شوند.

دقت داشته باشید که اگر جزء دارندگان دستگاه پز و دستگاه کارت خوان هستید و هنوز نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی در سایت سازمان مالیاتی و دریافت کد اقتصادی، اقدامات لازم را انجام نداده اید، مالیاتی که بر اساس داده های دستگاه کارت خوان محاسبه می شود، باید پرداخت شود و همه ی جریمه های مربوط به عدم تشکیل پرونده مالیاتی و عدم ثبت اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر، مشمول این افراد می شود.

مالیات دستگاه کارتخوان چگونه است؟

بر اساس قانون مالیات مستقیم، مشاغل کشور به ۳ گروه تولیدی، خدماتی و بازرگانی تقسیم می شوند و با توجه به قرار گرفتن در این گروه ها، باید بین ۱۰ تا ۲۵ درصد درآمدتان را مالیات پرداخت کنید.

البته مالیاتی به صورت جداگانه برای دستگاه پز و کارخوان در سازمان مالیاتیی تعریف نشده است و صاحب مشاغل و دارنده گان مجوز صنفی با اتصال دستگاه پوز خود به سیستم مالیاتی کشور، درآمد واقعیشان مشخص می شود و این درآمد را در اظهارنامه ی مالیاتی خود به صورت اینترنتی ارائه می دهند.

در واقع این قانون به این صورت است که اگر چنانچه، دارای دستگاه پز و کارتخوان می باشید، به این معنی نیست که مشمول مالیات مضاعفی می شوید، صرفا برای راستی آزمایی و صحت سنجی اظهارنامه مالیاتی شما، این فعالیت ها انجام می شود.

مالیات دستگاه کارتخوان چگونه است؟

مالیات دستگاه کارتخوان چگونه است؟ و چگونه محاسبه می شود

چگونه ثبت نام در سایت اداره مالیات به عنوان صاحب پوز

برای انجام این کار، باید وارد سایت tax.gov.ir شوید و به بخش پیش ثبت نام مراجعه کنید. بر روی گزینه پیش ثبت نام که در بخش بالایی سایت است کلیک کنید.

خلاصه روند ثبت نام را مشاهده می کنید و باید برای ثبت نام مالیات دستگاه کارت خوان ۱۴۰۰ یا محاسبه مالیات دستگاه پز ۱۴۰۰ و سال های بعد، بر روی دکمه قرمز قرار گرفته در سایت کلیک کنید.

بر اساس موضوع ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم و اجرای طرح جامع مالیاتی ایجاد شده، کلیه ی اشخاص حقیقی، حقوقی و تشکل های قانونی می توانند در این سامانه، اقدام به پیش ثبت نام و ثبت نام و دریافت شماره اقتصادی کنند.

مودیانی که برای ثبت نام الکترونیکی اقدام کنند، می توانند از مزایای تسهیلات الکترونیکی مانند دسترسی به نسخه الکترونیکی پرونده مالیاتی، برخورداری از امضا الکترونیکی در فرآیند های مالیاتی، پرداخت الکترونیکی و تسلیم کاملا الکترونیکی اظهارنامه مالیاتی برخوردار شوند.

تمام اظهارات بالا به این معنا می باشد که، اگر دستگاه پز دارید و پیش ثبت نام نکنید، از کلیه ی تسهیلات، معافیت ها و بخشودگی های احتمالی، محروم می شوید.

مشاغل مشمول مالیات دستگاه کارتخوان و پوز

بر اساس قانون سازمان امور مالیاتی، تمامی دارندگان دستگاه‌های کارتخوان می بایست در سامانه امور مالیاتی ثبت نام کنند و کد اقتصادی دریافت کنند.

هیچ اسنثنائی هم وجود ندارد و تمام افراد حقیقی که در مشاغل آزاد فعالیت دارند و از دستگاه کارتخوان استفاده می‌کنند و شرکت‌ها و سازمان‌هایی که به عنوان اشخاص حقوقی از دستگاه کارتخوان استفاده می‌کنند مشمول پرداخت مالیات می شوند.

مشاغل مشمول مالیات دستگاه کارتخوان و پوز

مشاغل و کارهایی که مشمول مالیات دستگاه کارتخوان و پوز

نحوه‌ی محاسبه‌ی مالیات دستگاه کارتخوان و پوز

مودیان و پایانه‌های فروشگاه‌های فیزیکی و آنلاین باید در ازای تمام تراکنش‌هایی که به وسیله‌ی این دستگاه ها انجام می دهند و به عنوان فعالیت شغلی محسوب می شوند، مالیات پرداخت کنند.

بر اساس قانون سازمان امور مالیاتی، مبلغ 35 میلیون و 600 هزار تومان از سود سالیانه مغازه یا فروشگاه از مالیات معاف است. اما مازاد سود بر این مبلغ با نرخ مالیات به شرح زیر است:

  • مازاد سود از مبلغ 35 ملیون و 600 تا میزان 50 میلیون تومان مشمول 15 درصد مالیات است.
  • مازاد سو از مبلغ 50 میلیون تومان تا میزان 100 میلیون تومان مشمول 20 درصد مالیات است.
  • مازاد سود بیش‌تر از 100 میلیون تومان مشمول 25 درصد مالیات می‌شود.

با توجه به مطالب ذکر شده در این مقاله، سازمان امور مالیاتی صاحبان مشاغلی را که از دستگاه‌‌های کارتخوان استفاده می‌کنند ملزم به پرداخت مالیات دستگاه کارتخوان و پوز بر اساس میزان تراکنش‌ها می‌کند. سر پیچی از این قانون هم ملز به پرداخت جریمه می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *