مطالب مالیاتی

بررسی روش های کاهش مالیات

بررسی روش های کاهش مالیات

یکی از مهم ترین ابزارهای مالی در جامعه، مالیات است و این مالیات برای دولت بسیار اهمیت دارد و همیشه افرادی هستند که با توجه به مشمول شدن برای پرداخت مالیات، باز هم به دنبال راهی برای کاهش مالیات هستند. ما در این مقاله تعدادی از راه های قانونی که می‌توانید به وسیله ی آن ها مبلغ مالیات را کاهش دهید، بیان می کنیم و مورد بررسی قرار می‌دهیم.

دلایل تمایل به کاهش میزان مالیات

یکی از منابع بسیار مهم درآمدی برای دولت های دریافت مالیات است و به وسیله ی آن می توانند بخش عمده ای از هزینه ها را تامین و اقتصاد کشور را کنترل کنند. زمانی که در جامعه، نقدینگی رشد و افزایش پیدا کند، دولت هم نرخ مالیات را افزایش می دهد و شرایط کنترل نقدینگی و تورم را فراهم می کند.

البته توجه داشته باشید که، در شرایط رکود و کم تحرکی اقتصاد هم، دولت‌ها می‌توانند به وسیله ی کاهش نرخ‌های مالیاتی، در رشد و شکوفایی اقتصاد نقش مهمی ایفا کنند. با توجه به قوانین مالیاتی موجود در کشور، پرداخت مالیات دارای انواع و اقسام مختلفی است و به دو دسته ی مالیات‌های مستقیم و مالیات‌های غیرمستقیم تقسیم‌ بندی می شود.

مالیات‌های غیر مستقیم، جزء مالیات هایی هستند مانند مالیات بر ارزش افزوده، در زمان مصرف کالاها و خدمات دریافت می‌شود.

مالیات‌های مستقیم هم به صورت مستقیم از افرادی که مشمول مالیات هستند دریافت می شود و این مالیات هم بر اساس اظهارنامه مالیاتی تنظیم شده، پرداخت می شود.

این مالیات های دریافتی هم برای هزینه کردن امور عمومی جامعه، رفاه و آبادانی مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از مؤدیان مالیاتی مانند: شرکت‌ها و فعالان اقتصادی با توجه به مشکلات اتصادی که دارند از پرداخت مالیات با نرخ های تعیین شده موافق نیستند و به همین دلیل به دنبال راه‌ ها و روش‌های مختلف کاهش میزان مالیات خود به صورت قانونی هستند.

بررسی روش های کاهش مالیات

بررسی روش های کاهش مالیات و بررسی مالیات مستقیم و غیرمستقیم

روش‌های قانونی کاهش میزان مالیات

البته، روش‌های مختلفی برای کاهش مالیات مشمول شده به صورت قانونی وجود دارد. افراد تا سقف مبلغ مشخص شده توسط اداره ی مالیات، معاف از پرداخت مالیات هستند و در صورتی که هرچه میزان درآمد آن‌ها از این میزان بیشتر شود، مبلغی که به عنوان مالیات باید بپردازند نیز بیشتر می‌شود.

روش‌های قانونی برای کاهش میزان مالیات پرداختی مشاغل و صاحبان کسب و کار وجود دارد و به جای فرار مالیاتی و جریمه‌های پرداخت نکردن مالیات، می‌توان این راه ها استفاده کنید و ما در ذیل آنها را بیان می کنیم:

ارائه به موقع اظهارنامه مالیاتی

با توجه به مطالب ذکر شده در بالا، صاحبان مشاغل و کسب و کار برای مشخص شدن میزان مالیات سالیانه ی خود، باید در زمان مشخص شده نسبت به تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند. در صورت تکمیل به موقع اظهار نامه و تحویل آن با کاهش میزان مالیات در سال‌های آتی مواجه می‌شوند.

برای تکمیل اظهارنامه ی مالیاتی، باید تمام جزئیات مربوطه به هزینه‌ها و درآمدها در این اظهارنامه ثبت شود و تمامی جزئیات لازم را به صورت دقیق و بدون اشتباه ثبت کنید، زیرا یکی از اساسی‌ترین مبانی تعیین مبلغ مالیات مشاغل، جزئیات درآمد و هزینه‌ های ثبت شده در اظهارنامه مالیاتی است.

پرداخت به موقع مالیات

بعد از تکمیل اظهارنامه و ارائه ی آن در زمان مشخص شده، به وسیله ی سازمان امور مالیاتی مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت مبلغی به عنوان مالیات مشخص می شود و در صورت اقدامات لازم برای پرداخت این مالیات، جزو مؤدیان خوش حساب قرار می گیرند و می‌توانند از تخفیف‌های مالیاتی مربوط به خوش حسابی استفاده کنند.

در صورتی که مؤدیان 3 سال پیاپی اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مشخص شده ، پرداخت کنند، می‌توانند به میزان 5 درصد از مالیات کل این 3 سال را به عنوان تخفیف مالیاتی دریافت کنند.

پرداخت به موقع مالیات

پرداخت به موقع مالیات و دریافت تخفیف مالیاتی

محاسبه دقیق و اظهار اسناد و مدارک هزینه‌ها

بر اساس قوانین مالیاتی کشور، مالیات مشمول شده ی مودیان مالیاتی، بر اساس درآمد و میزان سود آن‌ها در عملیات مادی به صورت سالانه محاسبه می شود و بعد از کسر از هزینه‌ها و استهلاک دارایی‌ها برای پرداخت به مؤدیان اعلام می گردد.

این بدان معناست که، هزینه‌هایی که مؤدیان در جریان مراودات مالی انجام می دهند از این محاسبات کسر می گردد و مبلغ باقیمانده به عنوان مبنای تعیین مالیات در نظر گرفته می‌شود. حالا مودیان برای کاهش میزان مالیات خود، باید کلیه ی مدارک و سند های مربوط به هزینه در مراودات مالی سالیانه خود را به صورت دقیق محاسبه، تنظیم و تسلیم کنند تا این مبالغ از مالیات آن‌ها کسر شود.

محاسبه و ثبت استهلاک دارایی‌ها

بسیاری از مشاغل و کسب و کارها، ابزار و ماشین‌آلاتی دارند که جزء دارایی های آن ها محسوب می شود و این وسایل به مرور زمان دچار استهلاک می شوند و ارزش اولیه خود را از دست می‌دهند. این دسته از مشاغل، برای کاهش میزان این مالیات، باید مدارک دقیق از محاسبه ارزش و استهلاک آن ها را ارائه دهند.

اظهار میزان درآمد سال قبل در اظهارنامه مالیاتی

برای کاهش میزان مالیات خود، مودیان باید میزان و رقم درآمد سال قبل خود را هم به عنوان درآمد امسال در اظهارنامه ثبت کنند و در صورتی که مؤدیان درآمد سال جاری را کمتر از سال قبل اعلام کنند، بازرسان مالیاتی برای بررسی دقیق ‌تر و جزئی‌تر دفاتر، اسناد و مدارک آن ها اقدام می کنند و ممکن است که رقمی بالاتر از سال قبل، برای مودیان در نظر گرفته شود.

به همین دلیل است که، مودیان در صورت قبول مالیات سال قبل و عدم اعتراض به آن، درآمد سال قبل خود را به عنوان درآمد سال جدید در اظهارنامه خود ثبت کنند.

اظهار میزان درآمد سال قبل در اظهارنامه مالیاتی

اظهار میزان درآمد سال قبل در اظهارنامه مالیاتی و و قوانین معافیت مالیاتی

پیگیری قوانین مربوط به معافیت‌های مالیاتی

نرخی که به عنوان مالیات بر درآمد تعیین می‌شود، هر ساله با سال گذشته تفاوت دارد وکم و زیاد می شود و ممکن است که بر اساس بازنگری در قوانین برخی از مشاغل و کسب و کارها یا خدمات با معافیت پرداخت قسمتی یا کل مالیات خود مواجه شوند.

بنابراین، بسیار مهم است که مؤدیان قبل از تکمیل اظهارنامه ی مالیاتی و ارائه ی آن جدیدترین قوانین در این حوزه را مطالعه کنند و نسبت به آن آگاهی کافی داشته باشند تا در صورت معافیت از مالیات بتوانند از آن استفاده کنند.

نگه داری از جزئی‌ترین فاکتورهای هزینه

یکی از راه های کاهش میزان مالیات بررسی میزان هزینه‌ها است و به همین دلیل مؤدیان باید اسناد و فاکتورهای مربوط به هزینه ها، حتی کوچک‌ترین و جزئی‌ترین آن ها را مانند هزینه ی صرف غذا در طول مأموریت خارج از سازمان و غیره را ثبت و نگه داری کنند و در صورت ارائه همراه با اظهارنامه مالیاتی برای کاهش هزینه ها ارائه دهند.

نگه داری از جزئی‌ترین فاکتورهای هزینه

نگه داری از جزئی‌ترین فاکتورهای هزینه و کمک به مراکز خیریه

کمک به مراکز خیریه و مؤسسات عام‌المنفعه

با توجه به قوانین مالیاتی کشور، کمک به مراکز خیریه و مؤسسات عام‌المنفعه یکی از راه‌های مؤثر برای کاهش میزان مالیات پرداختی، است. البته مودیان باید اسناد و فاکتورهای مربوط به کمک را ثبت و نگه داری کنند و در صورت، به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند.

اشتراک دارایی‌ها و درآمدها با سایر افراد

یکی دیگر از راه‌های کاهش میزان مالیات، اشتراک ‌گذاری دارایی‌ها و درآمدها با اعضای خانواده یا افراد مطمئن است. در واقع اگر مؤدیان اعضای خانواده ی خود را به عنوان کارکنان کسب و کار خود معرفی کنند و دارایی و درآمد خود را با آن‌ها به اشتراک بگذارند، مالیات مشمول شده، به مراتب کمتر خواهد بود.

با توجه به مطالب ذکر شده در این مقاله، مالیات یکی از راه‌های اصلی درآمد دولت‌ها می باشد و کارمندان، شاغلین و همچنین صاحبان مشاغل و کسب و کارها که دارای فعالیت اقتصادی هستند، بر اساس قانون موظف می باشند که بخشی از درآمد و سود خود را به عنوان مالیات به دولت پرداخت کنند. با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه هم، بسیاری از صاحبان مشاغل و کسب و کارها، مبالغ مشخص شده را منطقی نمی دانند و به دنبال راه‌های مختلف برای کاهش میزان مالیات هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *