مفاصای حساب مالیات، برگه ی تسویه ی حساب مودیان است و نشان می دهد که مودی، تا تاریخ مذکور دارای بدهی نمی باشد. شرایط صدور مفاصای حساب مالیاتی، پرداخت مالیات قطعی از طرف مودی و طرح درخواست گواهی مفاصای حساب است و از طریق سایت، سامانه ی امور مالیاتی و ارائه ی درخواست حضوری می باشد.
بدهی مالیاتی، در واقع مبلغی است که برای مالیات باید پرداخت می شده و انجام نشده است. برای پرداخت آن، ابتدا باید استعلام بدهی مالیاتی خود را انجام دهید و سپس به وسیله ی روشهای پرداخت، این بدهی را تسویه کنید.
در حال حاضر، انجام این استعلام بدهی مالیاتی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری است و ما در این مقاله نحوه ی استعلام بدهی مالیاتی را توضیح میدهیم و روشهای پرداخت آن را نیز بیان میکنیم.
سامانه استعلام مالیاتی
امروزه، تمام کارای مالیتی به صورت اینترنتی و آنلاین انجام می شود و برای این منظور، باید به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه کنید. علاوه بر لینک ذکر شده، میتوانید با ورود به سایت سازمان امور مالیاتی، بخش خدمات اصلی مالیاتی، گزینه درگاه ملی خدمات الکترونیک را انتخاب از خدمات استفاده کنید.
اگر برای اولین بار، قصد استفاده از این پایگاه اینترنتی را دارید، ابتدا باید در سایت ثبت نام کنید و اگر از قبل حساب کاربری دارید، از بخش ورود اطلاعات خود را وارد کنید و وارد سامانه جامع مالیاتی شوید. برای ورود به این سامانه، به شناسه ملی اشخاص حقوقی و شرکتها و یا کد ملی اشخاص حقیقی نیاز دارید.
ابتدا برای ثبت نام، باید شماره تلفن همراه متعلق به کد ملی یا شناسه ملی را استفاده کنید. دقت داشته باشید که بهتر است در اولین فرصت در این درگاه ثبت نام کنید و مالیات مشمول شده ی خود را پرداخت تا بتوانید از خدمات مختلف آن استفاده کنید.
مشاهده سوابق مالیاتی با کد ملی
سازمان امور مالیاتی، در راستای هوشمند سازی این امکان را فراهم کرده است که، به وسیله ی کد ملی بتوانید سوابق مالیاتی خود را مشاهده کنید و برای گرفتن این استعلام باید مراحل ذکر شده در ذیل را انجام دهید:
- ابتدا به آدرس tax.gov.ir وارد سامانه ی امور مالیاتی شوید.
- یک کد 6 رقمی از طریق پیامک برای شما ارسال میشود و باید این کد را در کادر مربوطه وارد کنید.
- بعد از وارد کردن کد، در سمت راست بر روی گزینه ی درخواستها کلیک کنید.
- بر روی گزینه ی استعلام بدهی مالیاتی کلیک کنید.
- در این مرحله باید، شماره ملی خود را وارد و همه ی سوابق مالیاتی و بدهی مالیاتی خودتان به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی را مشاهده کنید.
روشهای استعلام بدهی مالیاتی
همانطور که در بالا بیان کردیم، به صورت آنلاین می توانید از بدهی مالیاتی خود استعلام بگیرید. حالا اگر چنانچه به هر دلیل نمی توانید به صورت آنلاین این کار را انجام دهید، میتوانید حضوری به دفاتر پیشخوان یا کافینتها مراجعه کنید و با ارائه ی مدارک لازم، امور مالیاتی خود را مانند: استعلام بدهی مالیاتی، پرداخت بدهی، اظهارنامه مالیاتی و … انجام دهید.
یکی دیگر از روشهای استعلام حضوری امور مالیاتی، به این صورت می باشد که به نزدیک ترین حوزه ی امور مالیاتی یا ثبت احوال مراجعه کنید و درصورت امکان فردی را که آشنا به این امور است را به عنوان همراه با خود ببرید و مشکلاتی مانند جعل هویت، سوء استفاده از اطلاعات و … را از بین ببرید.
استعلام مالیات با شناسه ملی
اشخاص حقوقی یا شرکتها، برای استعلام از بدهی مالیاتی خود، باید از شناسه ملی استفاده کنند. این شناسه ملی، همان کد یکتایی است که به شرکتها و بنگاهها تعلق میگیرد و هویت آنها را در مراجع مختلف نشان میدهد.
ممکن است که شرکتها از قبل دارای بدهی مالیاتی و یا جریمه باشند و با استفاده از این کد، می توانید وارد درگاه خدمات الکترونیک مالیاتی شوید و سوابق مالیاتی، بدهیها، پرداختها و … را مشاهده و اطلاعات لازم خود را استعلام کنید.
استعلام بدهی مالیاتی با کد ملی
اشخاص حقیقی مانند: صاحبان کسب وکار، کارمندان و … برای استعلام از مالیات خود باید از کد ملی استفاده کنند و با استفاده از این کد، وارد درگاه ملی خدمات الکترونیک شوند و فرایندهای مالیاتی خود را بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام دهند.
استعلام بدهی مالیاتی شرکتهای سهامی خاص
شرکتهای سهامی خاص، زیر مجموعه اشخاص حقوقی هستند. و استعلام بدهی مالیاتی آنها مانند استعلام بدهی مالیاتی اشخاص حقوقی است. برای انجام این کار، به وسیله ی شناسه ملی و اطلاعات هویتی می توانید وارد سامانه امور مالیاتی شوید و بدهی مالیاتی خود را استعلام و سپس پرداخت کنند.
بدهی مالیاتی، می تواند مشکلات مختلفی را هم برای شرکت و هم برای صاحبان آن به وجود بیاورد، زیرا این بدهی در سابقه ی مالک شرکت گنجانده میشود و مشکلات متعددی مانند جریمهها و محدودیتهای شغلی را برای او ایجاد میکند.
عدم پرداخت مالیات مشمول شده
عدم پرداخت مالیات، باعث به وجود آمدن بدهی مالیاتی می شود و به همین دلیل باید هر چند وقت یک بار، به وسیله ی درگاه خدمات الکترونیک، وضعیت مالیاتی خود را چک کنید و در صورت بدهی آن را پرداخت کنید.
عدم پرداخت مالیات، باعث به وجود آمدن مشکلات مختلفی مانند ممنوع الخروج شدن است، زیرا از اولین اقدامات دولت برای افراد مشمول مالیات های کلان، ممنوع الخروج شدن می باشد.
استعلام انواع مالیات
همان طور که می دانید، پرداخت مالیات، یکی از وظایف شهروندان برای ایجاد شرایط بهبود در جامعه می باشد و دولت با اخذ آن توسعه و بهبود شرایط کشور را فراهم می کند. در ذیل تعدادی از انواع این مالیات ها و استعلام آن ها را ذکر می کنیم:
- استعلام بدهی مالیاتی ملک
- استعلام بدهی مالیاتی مغازه
- استعلام بدهی مالیاتی و ممنوع الخروجی
- استعلام مالیات سکه با کد ملی
- استعلام مالیات خودرو با کد ملی
روشهای پرداخت بدهی مالیاتی
برای پرداخت بدهی مالیاتی، ابتدا باید از طریق آدرس my.tax.gov.ir وارد سامانه شوید و اقدام به استعلام مبلغ بدهی مالیاتی و پرداخت آن کنید.
همچنین اگر قصد پرداخت قبض های مالیاتی خود را دارید هم می توانید از طریق سامانه payments.tax.gov.ir وارد شوبد و با وارد کردن شناسه قبض و پرداخت قبض مالیاتی را پرداخت کنید.
ما در این مقاله، روشهای استعلام بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی با کد ملی و مشاهده سوابق مالیاتی با کد ملی را بیان و به صورت مرحله به مرحله برای شما عزیران آموزش دادیم.