موضوع ابلاغ اوراق مالیاتی، یکی از مهمترین مسائل در قوانین مالی کشور، می باشد و این اوراق توسط سازمان امور مالیاتی کشور صادر میشود و در اختیار مودی قرار میگیرد.
دانستن نکات مهم در مورد پیرامون ابلاغ برگههای مالیاتی، دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد.
منظور از ابلاغ اوراق مالیاتی چیست؟
ابلاغ اوراق مالیاتی در واقع یک فرایند می باشد و در طی این فرایند، سازمان امور مالیاتی کشور بعد از بررسی اطلاعات اظهارشده توسط مودی در اظهارنامه مالیاتی و تطبیق آنها با اطلاعات بهدستآمده از سایر منابع، مالیات تشخیصی را تعیین کرده و طی نامهای تحتعنوان برگه ابلاغ مالیاتی برای مودی ارسال میکند.
بعد از اینکه برگه ی مالیاتی ارسال شد، مودی ظرف مهلت خاصی از تاریخ ابلاغ دارای حق اعتراض می باشد و یا هرگونه اقدام قانونی نسبت به برگه تشخیص مالیات را دارد و پس از انقضای آن تاریخ، حق قانونی مودی ساقط خواهد شد.
در واقع منظور کلی از ابلاغ اوراق مالیاتی، اطلاع دادن برگههای مالیاتی، نظیر برگه تشخیص مالیات، آرای مراجع حل اختلاف مالیاتی و اجراییههای مالیاتی به مودی از طریق روشهای قانونی است.
مودیان مالیاتی، علاوه بر دانستن اینکه بدانند اظهارنامه مالیاتی چیست و در موعد مقرر نسبت به تسلیم آن به اداره مالیات اقدام کنند، باید با نحوه ی دریافت انواع برگههای مالیاتی نیز آشنایی داشته باشند.

انواع روشهای ابلاغ اوراق مالیاتی و مالیات مستقیم
انواع روشهای ابلاغ اوراق مالیاتی
ابلاغ اوراق مالیاتی به مودیان به ۲ روش فیزیکی و الکترونیکی انجام میشود. در ادامه هر کدام از این روشها و جزئیات مربوط به نحوه دریافت آنها را بررسی میکنیم:
ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی
در این روش به این صورت است که، ابلاغیه بهصورت یک فرم الکترونیکی توسط سازمان امور مالیاتی صادر می شود و در کارتابل ابلاغ الکترونیکی مودی در سامانه قرار میگیرد.
سپس، مودیان مالیاتی باید با نحوه ی مشاهده ی ابلاغ الکترونیک مالیاتی آشنایی داشته باشند و با مراجعه به سایت، برگه ابلاغ الکترونیکی را دریافت کنند و از مفاد آن مطلع شوند.
سامانه ابلاغ اوراق مالیاتی، قسمتی از درگاه ملی خدمات مالیات می باشد و مودیان می توانند در این سامانه به حساب خود وارد شوند و برگه ابلاغ الکترونیکی را مشاهده کنند.
برای ورود به سامانه مودیان مالیاتی هم باید از طریق همین درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی اقدام کرد. از طریق سامانه مودیان، افراد مشمول پرداخت مالیات میتوانند صورتحساب الکترونیکی خود را ارسال و پرونده مالیاتیشان را مشاهده کنند.

ابلاغ فیزیکی اوراق مالیاتی و مالیات های مستقیم
ابلاغ فیزیکی اوراق مالیاتی
تحویل فرم کاغذی به مودی یا خویشاوندان، در ابلاغ اوراق مالیاتی به روش فیزیکی، برگه ابلاغیه در قالب فرم کاغذی، به وسیله ی سازمان امور مالیاتی به مودی یا یکی از اشخاص مجاز تحویل داده می شود. بر اساس قانون مالیات های مستقیم ابلاغ فیزیکی اوراق مالیاتی به ۳ روش زیر انجام میشود:
- تحویل ابلاغیه به مودی یا خویشاوندان و خدمه او در آدرس اقامتگاه مودی
- ابلاغ اوراق به مودی توسط مامور پست
- ابلاغ اوراق از طریق انتشار آن در روزنامههای کثیرالانتشار حوزه اداره مالیاتی محل
در این مقاله، در مورد ابلاغ اوراق مالیاتی و نکات پیرامون آن صحبت کردیم. مودیان مالیاتی، برای رفع دغدغه عدم دریافت برگههای مالیاتی به روش فیزیکی، حتما نسبت به ثبت نام ابلاغ الکترونیکی مالیاتی در سامانه مربوطه اقدام کنند.